tisdag, april 29, 2008

Tisdagstema fyrkantigt


echiveria, originally uploaded by Lisa Kristin.

Nja, echiverierna är inte fyrkantiga, men lådorna de står i är det!
Tunga var de också, märkte jag idag när jag bar ut allihop i solen.

Dyrt

Köpte allergimedicin för 700 spänn idag. Ibland funderar jag på om inte gasmask hade varit billigare?

Fynd

Skulle ha fram min mp3spelare som legat och gömt sig i en vecka i en väska jag inte använder. överraskningen var att där även låg en halväten macka. Smaskens! Som tur var kompenserades jag genom att även hitta en halv påse godis. Helt okej.

måndag, april 28, 2008

Bullar i magen.

Näe, jag är fortfarande inte gravid. Och det ÄR NORMALT att vara hungrig när man har ett kroppsarbete.

fredag, april 25, 2008


Den här veckan har jag varit uppbokad varje kväll. Det har varit hink-shopping, koloni-besök, årsstämma, afterwork. Ikväll ska jag försöka förstå grejjen med scrapbooking, imorgon åker vi till någonstans i Halland och fixar trädgård.

Så förlår om det inte blir så mycket bloggat!

måndag, april 21, 2008

Premiärer i långa banor



Idag var det premiär för att äta frukost utomhus. (Andrafrukosten alltså, den vid nio, inte den första vid sex). Det var premiär för att jobba i t-shirt, och trekvartsbyxor. Premiär för lågskor istället för kängor.
Efter jobbet var det premiär för att äta kulglass ute. Och för maken var det premiär, överhuvudtaget, för att äta LejonetochBjörnenglass.
Sist, men defenitivt inte minst, var det premiär för att börja använda mitt alldeles nya, alldeles egna, hett efterlängtade makro!

söndag, april 20, 2008

Världspremiärdrickning



Vad finns det för ursäkt för att dricka en 9%-ig öl en söndagsförmiddag? Att trotsa en lätt bakfylla och strosa ner på stan? En chans till att vara med om en välrdspremiär så klart!

Idag var det dags att prova Oceanbryggeriets senaste bryggd, med det stiliga namnet Järntorgets Arbetarproter. Den finns bara på Bishops Arms Järntorget (än så länge), och idag var både bryggmästaren himself, Thomas Bingebo, och Portersällskapet,i sina tjusiga hattar, där för att smarra. Och vi satte oss lagom på tjuvlyssningsavstånd, för att uppsnappa eventuella fakta. För en gångs skull var det inte retligt att man inte bor i Stockholm, vad gäller ölnyheter.

Men så ölen då? Hur smakade den? Gott.
Kaffe, choklad och lakris, som de flesta andra portrar. Den var torr och syrlig, med en aning av en smak som påminde mig om lingon. Och lite ärtor. Ju bättre tempererad den blev, dessto gräddigare och mer rostat smakade den. Synd att öl från fat alltid är så rysligt kall när man får den, en sådan här öl vinner verkligen på att drickas lite varmare än iskall. På det stora hela var det här en finfin öl, men den passar nog mycket bättre som kvällsöl än som förmiddagsöl. Och, för namnet, som Förstamajöl.

Voilà!


För Helena. Och alla som känner att de behöver en idolbild.

fredag, april 18, 2008

Tjöla

Ifall man undrar, kan jag berätta att jag numera är läskigt lik Anna-Charlotta Gunnarsson, i min nya frippa. Se trailern för något UR-program, minns ej vilket. Hon verkar inte finnas i sin/min frisyr på bild på internet. Jag som trodde allt fanns på internet.

Ifall man undrar, kan jag berätta att dagens nyinlärda göteborska ord är tjöla. Det betyder kela/hångla/gosa.

onsdag, april 16, 2008

tjockhårad

Jag var och klippte mig idag. På bästaste stället. Jag är nog lite hemligt kär i min frisörska, hon är den bästa.

Visserligen klipptes jag mycket, och i en ganska kompicerad frisyr, men det var ändå fascinerande att det tog en och en halv timma. Jag har hur mycket hår som helst, tjockt är nog bara förnamnet, men numera bara hälften så mycket som innan som sitter på huvudet. Skönt!

måndag, april 14, 2008

hemma igen

Stockholm var hur bra som helst. Tre bra ölnördställen hann besökas: Oliver Twist, Akkurat och ett nytt Bishops på Vasagatan. Jag tror att jag gillade Akkurat bäst. Godaste ölet som dracks var ett från det (relativt) lokala Skebo. Färskt och supergott. Jag hoppas på ett studiebesök där i sommar!

Billy Bragg-konserten var hur bra som helst. Han har den bästaste självdistansen vilket gör mellansnacket riktigt roligt. Och så ser han ut som Jerry Williams, men ännu snyggare.

idag är jag en aning sliten.

fredag, april 11, 2008

Deklarerat

Sådär. Nu har jag deklarerat. Lätt som en plätt och på heder och samvete. Det blir lätt när man ska få tillbaka 8000. Är man så lågavlönad som jag, ska man ju faktiskt få lite pengar ibland, det är man ju värd!

Kallt?

Jag hade en vision om vårjacka under Stockholmsvistelsen, men det vetefan om jag vågar riskera ett sådant frysrace? Trist! Jag är så trött på min vinterjacka att jag nästan kräks. Och på alla vantar och mössor och sjalar. Allt känns bara så... vintrigt.

För att pigga upp mig tänkte jag tidigare idag shoppa lite på internethm. Men de måste vara världens mest användarovänliga shoppingställe. Och hittar man något fint, är det alltid minst en månad kvar tills leveranstid. Var sugen på en Marimekkoväska, svartvit och supersnygg, men jag vill inte vänta till mitten av maj, jag vill ha den nu. Och beställer jag inte nu, kommer den säkert ta slut.

Ännu en utsikt


Det här är inte utsikten från vårt fönster, men det är en utsikgt från toppen av berget vi bor på. Och varje gång jag kommer runt hörnet, och ser utsikten, drabbas jag av akut lokalpatriotism. Det är som när man kommer cyklandes på Älvsborgsbron, från Hisingen, kommer över krönet och ser Majorna breda ut sig. Fint är det.

Bra

Det är lyxigt att få vara sur och bli matad med öl och ha en man som lagar mat åt mig. Mycket lyxigt.
Kanske ännu lite lyxigare, är att vi ska till Stockholm imorgon, gå på Billy Bragg på Södra Teatern och dricka finöl i långa rader. Och två gånger tre timmars lästid på tåget.
Med så här mycket lyx kan jag nog inte vara på dåligt humör längre.

torsdag, april 10, 2008

pedagogiskt?

Det är kanske ingen hemlighet att jag är en aning bebissjuk. Nu undrar jag, är det då bra eller dåligt att titta på svt´s serie Barnmorskorna? Är det avskräckande och bra, eller bara deprimerande? Eller mest sentimentalt?

Jag har inte vågat börja titta ännu, det är upp till er nu.

onsdag, april 09, 2008

vem behöver bilen bäst?


Häromdagen råkade jag och maken åka riktigt gammal spårvagn. Där satt den här skylten. Förvånansvärt feministisk, för att sitta på en vagn som egentligen togs ur trafik på 70-talet.

Vem behöver bilen bäst?
Är det han som är på jobbet? Eller hon som släpar hem 2,5 ton mat och andra hushållsförnödenheter om året? Och dessutom har barn och kanske hund att hålla reda på.


De kunde på den tiden, reklammakarna!

tisdag, april 08, 2008

Utvidgat

Jag har vidgat mina vyer, varit ganska modig.

Jag har varit på F&S danspass. Först var det jätteroligt, feta flashbacks till min karriär som jazzdansare på mellanstadiet. Sedan blev jag så där trött så att man blir helt dum i huvudet, och då blev det för svårt, jag fattade inte alls hur man skulle göra. Jag hatar att bli så där dumihuvettrött. Som tur är var jag inte den enda som hade svårt att hänga med.

Ord

Om jag skriver pundarpersienn, förstår någon vad jag menar då?

Och hur blir man av med det?

söndag, april 06, 2008

Fel eller stört dyrt?

Försökte boka tåg till semestern i sommar. Tänkte att vi skulle vara ute i riktigt god tid, för att få billiga tågbiljetter. Gbg-Stockholm t.o.r. Pris? 4600 jävla spänn!
Bröt ihop lite och kollade flyg stället: 1700! plus flygbuss då.
Och långfördsbuss: typ 800.

Det är fan inte billigt att vara miljövänlig. Speciellt inte med as-sj.

Nu hoppas jag bara att det är något fel på hela bokningssytemet, för så där jävla dyrt kan det ju inte vara.

Marit I love you 2


Marit var hur bra som helst. Så klart. Den bästa. Som alltid. Man får nog inte riktigt erkänna det, men jag måste säga att jag får en liten gråtklump i halsen, så bra är det.

Tyvärr var hennes band... så där. De fick inte riktigt till det igår, inte riktigt vad Marit förtjänade.

Bilden? Näää... det var inte alls jag som smusslade upp kameran trots fotoförbud. Inte alls.

Här, här och här finns fler hyllningar från min blogg. Och här finns en till som var där. Som jag såg, men som var spårlöst försvunnen när jag skulle säga hej. Typiskt.

Facit



Den här ölen var det, era dåliga gissare! Till den här pizzan.

TV

Upptäckte av en slump att serien "Livet kan börja" a.k.a This Life, går på den obskyra kanalen 9. Varför har ingen sagt det till mig tidigare? Den här serien är, jämte Kalla Fötter, min största favorit. Eller var, i alla fall, jag har en liten känsla av att där Kalla Fötter bara växte av att ses om några år senare, kommer This LIfe inte klara sig riktigt lika bra).

Från och med nu är i alla fall söndagarna klockan 18:05 räddade. Och jag jobbar hårt på att glömma allt jag nyligen såg när svt visade This Life + 10.

fredag, april 04, 2008

Specialkaka

Idag bjöd en praktikant på kaka kryddad med pelargon. För sent kom jag att tänka på den specialkryddade kakan på Bergianska. Men jag har inte känt mig ett dugg snurrig, Tur.

Gissa ölen

Till kvällens hemlagade pizza dracks ett öl som jag vill beskriva så här:

Färg: Mörkgul-orange grumlig
Doft: fruktig, omogen banan, bejlika, kryddigt
Smak: Somrigt, syrligt, banan, vete, smågodis, sött vitt vin

En god öl var det. Men vilken? Varsågod och gissa!

Två?

Om jag någon gång skulle bli gravid på riktigt, skulle folk då istället tvärsäkert hävda att det var tvillingar?

torsdag, april 03, 2008

Utomhusätarpremiär

Lagom till att mässen på jobbet blivit outhärdligt fullknökad av säsongare var det dags. Ätalunchute-dags! Så skönt! Nu tänker jag inte sitta inne en enda regnfri dag förrän i oktober! Ni vet väl att all mat blir godare bara man äter den utomhus?

Ett litet problem i sammanhanget är att maten kanske blir för god. Jag har återigen fått höra att jag har blivit lite rund, är jag möjligtvis gravid? Haha, snart går jag på det själv.

tisdag, april 01, 2008

Droppar

Lite orippat så är det vattningen som är det svåraste att få till, hittills på jobbet. Det blir för mycket eller för lite, aldrig lagom. Att det skulle vara så svårt.