måndag, mars 31, 2008

ps

Jag hittade mobilen. Den låg i fickan på jobbjackan. Bara så ni vet. Det var skrämmande men ockås lite skönt att ha en helg utan mobil, och jag hade precis börjat se fram emot att behöva köpa nytt simkort och kanske till och med få ett nummer som man kunde lära sig på kortare tid än ett år, men tji fick jag. Allt är som vanligt, ordningen är återställd.

Nördigt


Jag sitter här och kommer på mig själv med att leta på flickr efter bilder från mitt jobb. Slutar genast, för så bra betalt har jag inte. Det är komplicerat ibland, när ens jobb och intresse är samma sak. Och lyxigt ibland.

söndag, mars 30, 2008

Dumt i bok

Jag håller på att läsa en BOATS (basedonatruestory). Det är El Choco. Om en svensk snubbe som åkte fast i Bolivia då han försökte smuggla ut två kilo kokain. Han hamnar i finkan, och fängelset är helt sjukt. Ganska bra bok, men emellanåt känns den som om ingen utom författaren läst igenom den innan den trycktes. Det står till exempel att en nyfödd vägde 3000 kilo, det blandas ihop namn och vissa stycken är väldigt... konstiga. Men historien är spännande och bra. Det mest störiga är dock spoilersarna. På två ställen i boken avbryts texten av någora sidor med bilder. Ni vet, så kan det ju kan vara ibland. Problemet är bara att på de här bilderna, och i bildtexterna, avslöjas en hel massa som ännu inte "har hänt" i boken. Och man kan ju inte låta bli att titta och läsa bildtexterna när de kommer, för det är man ju allt för nyfiken för. Kanske hur dumt som helst.

fredag, mars 28, 2008

Mer bilder

Fler bilder från GoDrowsy-konserten i onsdags finns på min Flickr. Så det så.

Fackligt

Några fackliga frågor:
- Hur kan vissa fackföreningar vara för individuella löner? Borde man inte vara emot kollektivavtal då också?
- Varför har vissa människor så svårt att förstå att det finns en inbyggd konflikt mellan arbetare och arbetsgivare?

Det har diskuterats lite på jobbet idag. Och i bakgrunden går reprisen av Debatt.

O-mobil

Det verkar som om jag tappat bort min mobil. Eller så ligger den på jobbet. Men bara så ni vet, ni som tänkt messa mig i helgen. Suck.

torsdag, mars 27, 2008

Igår.





Det var en massa fjortistjejer där och skrek. Kan man ju förstå. Ni som inte var där får köpa skivan. Eller tjuvlyssna på myspace.

(Mer bilder kommer nog imorgon när jag orkar vända på dem).

Bekämparen

Idag har jag fått två nya smeknamn på jobbet. Giftsprukterskan och bakteriehärden. Så kan det gå, när man går runt med galonförkläde och gigantiska gummihandskar och en suspekt luktande vattenkanna i högsta hugg. Biologisk bekämpning är coolt.

tisdag, mars 25, 2008

Aktivitetsalternativ

Man kan, första dagen man jobbar efter långhelg, komma hem och faktiskt ha arbetat upp en lust att gå och träna, men mötas av en köksvask med stopp i. Som tar hela kvällen att fixa, inklusive en tripp till Billhälls för kaustiksodashopping. Man kan göra så, men det är inte roligt alls.

måndag, mars 24, 2008

Boknördstestet



Helena gjorde det. Nu har jag också.

BrödBildBevis


Brödet blev jättebra. Men något lantvetemjöl fanns inte i affären, så det fick bli fullkornsvete. Gick lika bra det, vad jag vet. Jag bakade havrebaugetter också, av bara farten. Ännu en vecka när jag slipper äta köpebröd. Ett litet steg mot brödindustrin, ett stort steg för själen. Eller nå´t.

Hej mitt vinterland!




vad skulle det här vara bra för?

söndag, mars 23, 2008

Otiming

Jag köpte en ny vårjacka tidigare idag. En som inte är svart. Inte fodrad. Snygg och vårig. Trekvart senare började det snöa, och det har det gjort sedan dess. Otiming säger jag.
Två år av de 28 senaste 19april:arna har det snöat. Tänk om det kommer att fortsätta snöa tills 19 april. Vad kall jag kommer bli, i min nya tunna jacka.

Tips i sista minuten

eller nej, egentligen är det nog för sent.

Jag skulle behöva ett boktips. Längtar så förfärligt efter att ligga i soffan en hel dag och bara plöja. Möjligtvis baka bröd och tvätta samtidigt, så att man både kan vara effektiv och lata sig samtidigt. Men huset är tomt på bra böcker. De enda jag inte har läst, om man räknar skönlitterärt och det gör man, är den senaste Peter Höeg, som jag börjat på men det är så väldigt konstig, Paul Austers senaste som ärligt talat inte verkar ett dugg lockande, El Choko som jag känner att nej, det blir för mycket fängelse i kombination med PrisonBrejk. Samt två deckare som inte heller lockar. Jag har fått deckaröverdos. Och sedan toppade jag med att läsa en dålig deckare, så nu är jag verkligen deckarmätt på ett tag. Trots att jag läser boktips varenda dag, så är mitt huvud nu tomt.
Jag läser inte klassiker. Jag läser böcker där det är möjligt att identifiera sig med någon av karaktärerna. De ska utspela sig i nutid, eller bak till och med 1960-talet är okej. Eller till andra världskriget. De allra bästa böckerna är dem man tror utsåelar sig i framtiden men som inte gör de, som Microslavar när de bara äter tvådimensionell mat. Det ska helst inte vara för romantiska, med chiklitt är bra om den är bra. Det ska helst vara böcker man kan plöja på en dag.

Seså, tipsa mig! Överbevisa min tro att jag redan läst allt bra!

Brödbak

Jag täntke baka någonslags jäsaövernattenbröd, elelr i alla fall ett bröd som tar en liten stund nu och en längre stund imorgon. Men mjölförrådet var lite för skralt. Det finns till en surdeg men det är inget jag vill stå och experimentera med mitt i veckan. Efter en stunds googling på brödrecept hittade jag den här bloggen: Pain de Martin. Och jag drabbas både av stora inspirationen och blir avskräckt. Sådana där fina bröd kommer jag aldrig att få tålamod till. Men jäklar vad gott det ser ut!


Lite senare: Det blev tillslut det här brödet. Mycket för att rågsikt var det som fanns hemma. Lantbrödsmjöl får jag köpa imorgon. Nu slipper jag i alla fall ge mig ut och handla i össnöandet. För övrigt borde man kunna prenumerera på mjöl. Få det hemburet i femkilosförpackningar, alla sorters. Det hade varit bra. Det och mjölkprodukter. Då hade det faktiskt varit överkomligt att handla resten i affären.

lördag, mars 22, 2008

Påväg


Morgonen är verkligen snygg ibland.

fredag, mars 21, 2008

Superviktigt test.

Jag fick tvångstankar och var tvungen att ljuga lite. Då blev det så här:

Vilken bloggtyp är du?

Dagboksbloggare
Dagboksbloggare
Din blogg är din offentliga dagbok. Du skriver om tentor, mensvärk, godissug, barnuppfostran, tandläkarbesök, ångest, spindelfobi och relationsproblem. Du skiter fullständigt i huruvida dina inlägg innehåller korrekt grammatik, kommatering och tangentbordsmissar. Din blogg är ändå bara till för vardaglig ventilering och att ingen läser den bekommer dig inte det allra minsta.
How do you compare?
Take this test! | Tests from Testriffic

Snösnösnö

Fan vad gött det är att inte ha snöjour! MOUAHAHA!

tisdag, mars 18, 2008

Snokat

Någon från riksdagen har varit inne och läst min blogg. Är det bra eller dåligt?

måndag, mars 17, 2008

Snygg-Göteborg





Jag vill aldrig, aldrig flytta ifrån vår utsikt.

Ur tv-tablån

20.00 Design Simon & Tomas
Svenskt inredningsprogram från 2008. Del 9. Nyskilda Eva bor med fem av sina sju barr i ett radhus vars kök är i akut renoveringsbehov.

Jag undrar var de två andra barren bor? Hahaha. Precis min humor en dag som idag. Jag skrattade så det kom tårar och det tog en bra stund innan jag kunde läsa upp det roliga för Jonas. Koncentrationen har varit på topp hela dagen, energin har tagit slut. Då kommer den bästa humorn fram.

Det sk vita guldet

Jag blev jätteförvånad när jag blev väckt imorse och meddelad att det där med att cykla till jobbet inte var att tänka på, ety det var både storm och snö. Men när jag vaknat ordentligt, och gått till jobbet, dök ändå en känsla av vadvardetjagsa upp. Jag visste att det skulle komma en snöperiod sent.

Skitvinter. Men det blir ljust och snyggt.

Fastighetsskötarna har halkbekämpat asdåligt utanför vår dörr. Smart, då här bor i princip bara pensionärer och barnvagnsrummet endast används för rullatorer. Smart.
(Vad skönt det är att vara en av de få här i världen som får klaga på snöröjning.)

söndag, mars 16, 2008

Älskade sak.





Jag är så kär i min kamera. Det är det bästa jag någonsin köpt. Skulle man kunna, skulle jag gift mig med den med.
Kände att jag inte fotat så mycket i veckan. Bara ett äckligt sår, mat, lite växter. Så det var jag tvungen att ta igen nu i helgen. Över 300 bilder, bara så där. Åh, vad skönt det är med digitalt. Det blev bilder på barn. På mera mat. Pannkakor. Vinbär, pelargoner. Det mesta. Nu saknas bara ett makro. Det får bli när lönen börjar komma in lite mer stadigt.

konsertvår


Det ser ut att bli en finfin konsertvår!
Idag bokades biljetter till Marit Bergman på Storan den femta april. Den tolfte april bär det av till Stockholm för att se Billy Bragg på Södra Teatern. Och andra juni blir det Steve Earle, även han på Storan.

Och, sist men inte minst, ska jag försöka gå och se lillebrollan på Trädgårn, där de är förband till Neverstore, om två veckor.

Finfint var ordet!

Tyvärr

Spammmonstret har attackerat även här, så det blir till att skriva in lite bokstäver om ni vill kommentera. Jag provar att ta bort igen om några dagar.

fredag, mars 14, 2008

En liten uppdatering

Jobbat en vecka. Fått nybörjarvalkar i händerna och nare under hakan.
Och nu varit ute med kompis från förr och kompis nu. Bra skit.

Och knogen med borthyvlad hud har blivit grön av var. Passande, med gröna fingrar.

onsdag, mars 12, 2008

I-lands

För hungrig för att gå och lägga mig och för trött för att äta. Tur att det finns dator.

tisdag, mars 11, 2008

TV-tider

Hade jag fått bestämma, hade alla bra program gått mellan 18:00 och 20:00 på tv. Då hade vi sluppit titta på GoKväll, vi som lägger oss i tid.

wetherspoon roof


wetherspoon roof, originally uploaded by Lisa Kristin.

Det här är taket på en helt bizarrt stor pub i Edinburgh. En del av kedjan wetherspoon, som mc fjonken fast med realale och godare mat. Och flådigare tak. Jag hade inte haft någonting alls emot om de bytte ut närmsta waynes coffee mot det här. Inte alls.

Spratt

Jag skrev fel adress utan att märka det när jag skulle in på facebook. Och tänkte för ett ögonblick att

oj, de har raderar hela facebook. vilket evil spratt. och roligt.

måndag, mars 10, 2008

Garnsamlingen R.I.P

Häromdagen när jag skulle plocka fram lite garn flög det ut en insekt. Efter dagens expertutlåtande, verkar det röra sig om pälsängrar. (Även om det inte stämmer riktigt med mina googlingar). Så allt garn fick slängas. Trist. Att tvätta alltihop kändes dock inte som ett alternativ. Och att köpa garn på loppis vet jag inte om jag kommer våga göra någon mer gång.

Garnlådan stod i klädkammaren. Med hjärtat i halsen gick vi igenom alla andra kläder. Turligt nog hittade vi bara några stycken, på två ylletröjor som kan tvättas, och i en låda med gamla halsdukar, vantar, underställ och mössor där det mesta kunde slängas. Det var i den lådan det var mest spår efter krypen, och de spåren ser ut som ömsnignar av pälsängrar. Det verkar dock inte riktigt som om pälsängrar flyger. Det gör däremot mal, och även bilden på mal stämmer bättre överrens.

Vilket det än är, är det inte roligt alls.

söndag, mars 09, 2008

redo?



Arbetsbyxorna är uppsydda. Brödet är bakat, matlådan lagad. HellyHansen och jackan tvättade. Skorna insmorda. Knogen omplåstrad. Arbetsförmedlingen ringd. (Konstigt nog blir de alltid väldigt förvånade när man ringer och säger att man fått jobb, som om det aldrig händer). Och jo, organiserad som jag är, alternativt nervöst lagd, har jag även skrivit en lista på allt jag ska ha med mig.

Jo. Jag är nog redo att börja jobba imorgon. Nu är det bara att gå och lägga sig.

hyvens

Imorgon börjar jag jobba. Med jord, smuts och skit. För att fira hyvlade jag idag av mig all hud från ena knogen. Ooups, så satt den där på osthyveln. Så praktiskt!

lördag, mars 08, 2008

8 mars

Internationella kvinnodagen. Och den får mig att bli extrasuperförbannad. Så många fler anledningar än vanligt.
Oskicket med att ge bakelser till sin fru/kvinna. Aha, grattis till att tillhöda de förtryckta!
Oskicket av GP att ha jävla Nyamko Sabuni på omslaget, inte bara på ettan utan även på TvåDagar. Jag blir alltid förbannad bara av att se henne.
Oskicket att alla Gp frågat om vad som är den viktigaste jämställdhetsfrågan, svarat lönen. Kan inte en endaste en vara lite mer nyskapande?

Och jag blir arg på att det inte längre känns som ett alternativ att gå ut och skrika. Över att jag bara skulle känna mig obekväm i ett åttondemarsdemonstrationståg.

Och jag blir lite arg över att det jag kanske mest vill, är att gräva ner mig i lite ungocharg-nostalgi, dricka för många folköl och lyssna på Candysuck.

Jag ska i alla fall gå och fika. Det blir bra. Och prova öl, det blir också bra. Kan kanske rentutav ses som en politisk handling, som en protest mot det kanske allra mest idiotiska; framtagandet av en "tjejöl", för att "förändra synen på öldrickning". Ja, för tjejer är ju lite dumma och klena och behöver specialprodukter för att tycka om öl. Vanligt öl är kanske lite för starkt för våra stackars magar och smaklökar, som skiljer sig så brutalt från de som har kuk.
Åh fy fan, nu exploderar jag snart.

Jag har visst varit förbannad tidigare 8mars också.

Experten

Inte en tår på hela kvällen! Man skulle kunna kalla mig barnvaktsexperten, jag vill bara meddela det.

fredag, mars 07, 2008

Bokutmaning


Aha, Helena har letat reda på en utmaning, och jag är med. Det blir lite.. speciellt.

Uppgiften lyder:
1. Ryck närmaste bok i din omgivning
2. Öppna sidan 23 i boken
3. Leta upp femte meningen på den sidan
4. Posta meningen i din blogg tillsammans med dessa instruktioner
5. Lägg gärna till bokens titel och författare


Meningen är: Färg: mörkt

Det är nämligen min ölrecensionbok som ligger närmast. Så författaren är jag, och titeln? Tja, öldagbok kanske. Ölen på sidan 23 är Samuel Adams Cream Stout, som jag drack för första gången på Haket, från flaska. Den smakade kaffe, grädde och choklad, och får ett av de högsta betygen i boken, 8.5 av 10. Boken är inte så diskret, och ganska tjock, så jag ångrar lite att jag valde den, skulle tagit någon mindre, men nu måste jag ändå skriva ut den. Tror jag har 150 sorter testade i den. Och två tredjedelar kvarav sidorna. Mycket öl blir det.

Vakta barn

Alltså, jag vet ju inte vad ni ska göra för balla grejjer ikväll, men jag ska passa barn. Bästaste barnet i stan dessutom. Det kan inte bli bättre!

Jag känner mig mycket hedrad, och lite nervös. Nu måste jag youtubea vad man ska göra om hon sätter i halsen. Ihalssättande är min största skräck. Men det är inte så mycket att gå in på, man vill ju inte oroa föräldrarna.

torsdag, mars 06, 2008

Surtant

Kalla mig gärna stofil, men fy vad irriterande det är med folk som pratar sig igenom hela Friskispasset! Prata får ni göra hemma. Sluta stör, jag tränar.

En liten förnedring

För två veckor sedan upptäckte jag en sak som sedan dess antingen finns i mina tankar hela tiden, eller så försöker jag förtränga det. Det växlar.

En rejäl valk. Ett överhängsfett där min tidigare alltid så smala midja funnits tills alldeles nyss. Det var inte alls en rolig upptäckt. Men den borde inte vara helt oväntad, om jag ska vara ärlig. Mycket fika, mycket öl, lite aktivitet har varit melodin sedan i höstas. Och för mycket in måste pösa ut någonstans. Och det är nu man plötsligt börjar svälla ut, i strax 29-årsåldern. Ändå. Inte roligt alls.

Igår var den en viss dam som klappade mig på magen och antog att jag var gravid. (Mitt under ett möte dessutom).

Nej. Jag är bara tjock, väste jag.

Jag undrar om kärringen i fråga, trots lång levnad, inte lärt sig någonting alls om hur man beter sig i sociala sammanhang? Att det kanske skulle varit det bästa att låta mig berätta, om jag nu varit gravid. Att det skulle kunna ha varit en väldigt känslig fråga, långt mycket käsligare än den var. Att man ska vara jävligt försiktig med att utgå ifrån att kvinnor är gravida, om inte annat så av självbevarelsedrift för att det blir så pinsamt om man har fel?

Än mindre roligt blir det av att jag inte skulle ha ett dugg emot att vara gravid, om sisådär tusen olika omständigheter, främst karriär och boende, skulle varit annorlunda.

Det fick mig defenitivt att pallra mig och väg och träna idag i alla fall. Något mer magklappande vill jag inte råka ut för.

tisdag, mars 04, 2008

Bakåtutmaning

Jag hakar på en utmaning, utan att ens vara utmanad. Så kan det gå när man inte orkar lyfta rumpan från datorstolen. Det är studiomannen som frågar.
Alltså, vad gjorde jag för ett antal år sedan? (Jag måste plocka fram mitt mödosamt ihopsnickrade cv för påminnelser och ledtrådar. Jag har tidigare i mitt liv delat in det efter pojkvänner och politiska sekter, inte år).

Mars 2003: Gick jag på Munkagårds 40-veckors trädgårsutbildning. Höll nog mest på med beskärning, och det var lyxiga undervisningstider då man slapp släpa bort riset själv. Snöigt var det också, fast det var kanske inte i mars. Jag trivdes hursomhelst väldigt bra med skolan, men det var mindre roligt och bo på världens varmaste vind alldeles ensam. Så jag veckopendlade till Rekan i Hjällbo.

Mars 1998: Gick jag på medieprogrammet. Hängde mest i mörkrummet.

Mars 1993: Var jag fjortis så det räckte och blev över. Hade AquaLimone-tröja och anade nog verkligen inte att jag ett år senare skulle ha tuppkam.

Mars 1988: Var jag nio år och jag tror jag hade spretlugg.

Glenkinchie-destilleriet


Glenkinchiedestilleriet. Grymt snyggt.

Vår!

Nu är den här! Lakritspucken är tillbaka!!!

måndag, mars 03, 2008

Måndagsmat

Söndagsmat blev måndagsmat. Så idag har jag, efter att ha kommit hem från lotten där jag nästan ramlade ner från 1000 stegar, lagat det här:
Jämtländsk älggryta. Fast jag skippade brysselkål och hade i palsternacka samtidigt som moroten istället.
Grymt gott var det.

söndag, mars 02, 2008

Ommöblerat

Alltid när jag har varit ute och rest, vill jag fixa iordning hemma. Det är en reaktion som inte är helt logiskt, men som den här gången resulteade i att det sitter sovrumsgardiner i köket och att köksbordet står på ett... nyskapande sätt.
Jag har varit väldigt förtjust i att möblera om i hela mitt liv. Synd då att vi bor i en lägenhet som är i princip oommöbleringsbar. Under de tre åren vi bott här, har vi flyttat datorbordet två meter. Och nu vridit på köksbordet. Någon som vill ha ommöblerat hos sig? Man kan säga att jag har ett uppdämt behov.

Aten?



Ett tag, trodde de att Edinburgh var Grekland. Sedan tog pengarna slut.