söndag, december 30, 2007

Utflykt




Marstrand. Vi var inte de enda som kommit på idén att en utflykt vore skönt efter en veckas innesittande och frossande. Men det var fint. Sol. Ljus.

Listan 2007

Här kommer den. Den stora listan. För tredje året. Läs 2005 och 2006.

Årets...
...bästa film: This is England
...bästa kulturgärning: Bokhora.se
...oväntade inköp: kolonin
...mest efterlängtade inköp: kameran
...anställningsform: säsong.
...jag vet inte vad jag pysslar med men är ändå lite beroende: facebook
...jag har verkligen inte där att göra: myspace
...tv-serie: Weeds
...bisarra semester: charter
...antikilmaxkonsert: Dolly jagv vet inte vad jag väntade mig med inte det där.
...det var inte så svårt som jag trodde: att få jobb. i alla fall fram tills nu.
...det var dags men det var vidirgt: mina fem tandläkarbesök i våras.
...oväntade nya hobby: finöl
...mesta vuxenpoäng: utan att jag vet hur det gick till, är jag plötsligt sekreterare i bostadsrättsföreningen
...mest överskattade: näsduksträdet
...bortregnade: sommaren
...avslutade och saknade: bokcirkeln
...festival: way out west! ge mig mer!
...flopp: nanowri. jag kan inte skriva sammanhängande text.
...sötaste barn: knyttet så klart
...deckarplöjning: Arne Dahls om A-gruppen. jag saknar dem nu när det är slut!
...godaste öl: Meantime chocolate och Nörrebro Skärgårdsporter
...äckligaste öl: Bröckhouse Julebryg och Corsendonk Christmas ale

Ja det var det. Gott nytt år kära ni!

lördag, december 29, 2007

Ätas


the Flying Barrel, originally uploaded by Buskisblog.

Smixig mat på the Flying Barrel!

Tre små rum


Tre små rum, originally uploaded by Buskisblog.

En del av den skumma inredningen på Tre små rum.

Hak


Idag har två nya ölhak testats. Detta efter en sväng på Bishops på Avenyn, man vill ju ta det säkra före det osäkra. Eftersom turen skulle börja där, hängde vi på låset. Det var inte så lite surrealistiskt att vara de enda två på hela stället när de öppnade klockan två. Svårt att välja var man skulle sätta sig, när alla platser var lediga...
Efter en öl, Närkes InternationAle för mig, som var sådär god, lite väl jästig, bar det av till Tre små rum. Men eftersom de inte öppnade förrän fyra, kasst nog, fick vi ta ens väng på the Flying Barrel först. Och tur var väl det. The flying Barrel var kalasbra! Riktigt bra ölutbud på flaska, mestadels från Skottland , vilket the Rover och Bishops inte alltid känns så bra på. Bra med sittplats och inte allt för mycelt sport, tills ett gång engelsmän kom och tvunget skulle titta på jagvetintevad. Maten var också bra, och till rimligt pris om man inte valde det allra dyraste. Jag drack en Deuchars IPA, som inte var någon vass IPA utan väldigt krämig (!) och god. Den och en annan öl från samma bryggeri var månadens öl, mycket sympatiskt.
Efter viss väntan, och när sporten började ta över lite väl mycket, var det dags att bege sig över gatan till Tre små rum. Senast jag var där var jag nog 14 år gammal och det var ett rökigt fik. Nu var det ett ölställe som inte liknade något jag varit på tidigare. Inredningen var en salig blandning av Algeriet, julpynt med ekonomiskt endast hälften av värmeljusen tända i ljusstakarna, mexikanska dukar på furubord och långsoffor med trasmattor. Det spelades jazz som var så där asbra men som man aldrig vet vad den heter när man ska ladda hem... ehrm... köpa menar jag. Stället var nästan tomt, förutom en och annan ölentusiast som skymtades i baren. Viss tjuvlyssning avslöjade att bartendern kallas för jazzmunken, och det var ju lite roligt. Ölutbudet då? Tre stora kylar där flaskölen presenterades, samt fyra-fem på tapp. Det var mestadels belgisk öl, och jag tror inte att de hade en endaste pisslager, vilket är positivt. Inte precis billigt, men ändå lägre pris än exempelvis Bishops Arms hysteriska priser. Vi slog till på varsinn Dugges Bollox, en dubbelipa på 9,2 %, som kanske helst skulle serverats på mindre glas. En 40 centilitare av så stark öl blir lätt lite mycket, om inte annat så orkar man inte med att testa något mer den kvällen.
För att sammanfatta så är både the Flying Barrel och Tre små rum ställen som jag defenitivt kommer att besöka igen. Min största invändning är, som vanligt, att de ligger på tok på fel sida Järntorget, men det är ju inget som de kan rå för.

(Hmmm the flying barrel ser ut att ha snott sin logga från ett grafiskdesign-företag, eller tvärtom. Kasst.)

torsdag, december 27, 2007

små


IMG_0087, originally uploaded by Buskisblog.

Små konstiga kinderäggsmangafigurer. Men de är nog kära i varandra. Och jag har äntligen en kamera där jag själv kan bestämma över skärpan.

mästerkatten


mästerkatten, originally uploaded by Buskisblog.

Innehållet i julens kinderägg kommer väl till pass. Här mästerkatten.

här nu

Jag är fortfarande lite kallsvettig av att ha bränt 7200 spänn idag. Och lite vimmelkantig av instruktionsboksläsande. Och ganska så jätterädd för att röra den där saken. Om en stund kanske jag vågar koppla in den i datorn. Jag har ju sjuhundra gåigenomintruktionsbokenochprovaallt-bilder att visa! Sport- och landskapsfunktionerna får dock vänta till en annan dag. De var svåra att hitta motiv till inomhus.

För övrigt så har julen varit mycket bra. Vi var bara borta två nätter, och inte längre bort än i Mölndal och Varberg, men det känns ändå som om vi varit på semester jättelänge jättelångt bort. Och fina paket har jag fått.

måndag, december 24, 2007

God jul

God jul dårå.
Nu åker vi till Mölndal. Ikväll kommer tomten.

söndag, december 23, 2007

Årets bästa böcker -bokfemman

Temat för veckans bokfemma är: Årets fem bästa böcker. Och här kommer mina. Utan inbördes ordning.

-Tidsresenärens hustru av Audrey Niffenegger
-Natten de hängde Ruth Ellis av Margareta Strömstedt
-Tecken till kärlek (eller möjligtvis Kungen av Europa) av Jan Kjaeratad
-Milennium-triologin av Stieg Larsson (trots mina invändningar först)
-Extremt högt och otroligt nära av Jonathan Safran Foer

Och strax under strecket:
-Deltagänget av Salka Sanden
-Skynda kom och se! av Lotta Lundberg
-Svinalängrona av Susanna Alakoski
-A-gruppen-serien av Arne Dahl

Den stora årslistan, med mer än bara böcker, hållar jag på att fila på och den kommer nog i mellandagarna.

Aargh

Det verkar som om vörtbrödet vägrar att jäsa ordentligt. Och degen är misstänkt lik pepparkaksdeg. Är det här någon slags julöverdoskomplott?

fredag, december 21, 2007


Det är väldigt få bilder som blir bra nu. Gnäll gnäll gnäll. Om en vecka finns förhoppningsvis en ny kamera i min hand, ni som är trötta på gnället kan komma tillbaka då. Men för mig är det här en stor sak. Det har blivit en extremt stor sak. Jag köper aldrig dyra saker. Speciellt inte till mig själv. Jag tror aldrig att jag har råd, att jag är värd. Se där, ett pengaspenerartrauma. Praktiskt ibland, för jävla tjatigt ibland.

Hem ljuva hem


Hade det inte varit så att Saddam Hussein redan blivit hittad, hade jag tippat på att han bodde på lekplatsen på Plikta.

H?

Förresten så trodde jag länge att det hette h-disk. Men det gör det väl inte?

den externas rop på hjälp

Vår externa hårddisk tjuter. Det skriker som om man plågar den när man kopplar på. Det enda som hjälper är att stänga av och sätta på igen. Men ibland hjälper inte ens det. Inte ens om man gör det väldigt många gånger. Så jag get mig och drar upp huvudet ur sanden. Ja, vi behöver en ny extern hårddisk nu. Bara att hoppas på att den går att starta ett par gånger till, så att vi kan föra övera llt till en ny. Som det är nu kan man ju för sjutton inte ens ladda hem!

Tomt

Jag var den enda besökaren på Botaniska idag. Ekande tomt. Och knappt någon personal heller, typiskt när man ska komma och hälsa på.

torsdag, december 20, 2007

Läskas

MediaMarkt (Med dålig hemsida jag inte tänker länka till) läskas idag på hallmattan med att sälja min kamera billigt som få. Det blir svårt att hålla löftet till mig själv att bara shoppa i bra, etablerade butiker som kan sina grejjer, och sin kundservice... Förresten tack, Helena, för att du gjort misstaget vi andra slipper göra! (Och vad gött att det löst sig nu!)

onsdag, december 19, 2007

Klädbrist?




















Nej, det råder ingen akut brist på klänningar precis. Problemet är möjligtvis att de flesta bara känns bra då det är minst 20 grader varmare än nu.


Och nej, garderoben är inte precis tom. Dags för en klädbytardag, någon?

Hushålligt

Idag har det bakats ofantliga mängder julgodis. Jag, mamman och fransyskan. Knäck, mandelmassefigurer med choklad, mintkyssar, tryfflar och fruktfröbollar. Jag undrar om hon blir besviken, fransyskan, när (om) hon inser att inte alla svenska kvinnor är riktigt så hushålliga som jag och mamman. Eller om hon andas ut.

tisdag, december 18, 2007

Inredningsreportagevision

Jag har en vision. Om ett inredningsreportage. Som utspelar sig i hem som snarare har en spricka i duralexglasen än i kristallen, där värmeljusstakarna snarare kommer från IKEA än Ittala. Där det som är det nyaste och finaste är något rejält masspoducerat. Där walkinclosett:en inte finns, men väl en garderob full av H&M. Med snygga blandningar av inte bara flång nytt. Som inte ryms i ett hus med uppfart av knastrande grus, utan i en lägenhet med trappor både upp och ner utanför ytterdörren.

Allt är väldigt uttänkt. Det fattas bara tre saker. Ett, kameran (men den kommer efter jul!!!), två, lägenheter (men det är inget större problem) och tre, en tidning jag kan sälja det hela dyrt till. Men just det nej, det var ju så idén uppstod. Det finns inga sådana tidningar.

klädbrist

Jag har letat och letat. I flera veckor. På många ställen. Men det är kört. Jag har drabbats av ett I-landsproblem större än det här. Jag har strumpbyxor. Jag har två-tre par till och med, som alla kan bli bra. Jag har också koftor, två stycken närmare bestämt, då jag råkade köpa en till idag. Men jag har inget att ha mitt emellan. Ursäkta, kan jag få fira jul och nyår iförd strumpbyxor och koftor? (Jag har ett piffigt halsband jag ska ha också).

måndag, december 17, 2007

hittad - en ölblogg

Ibland, men kanske inte så ofta som jag hoppas, leder bloggens statistik på googlingar och annat, till nya fynd. Dagens fynd var en ölblogg som verkar vara riktigt läsvärd!
Läs mer på stopet.se!

söndag, december 16, 2007

Uthålligt

När jag letade efter recept till whiskytryfflar tidigare idag, hittade jag det här. Inget konstigt med det, men om man läser kommentarerna... Någon undrar hur länge tryfflarna håller sig i kylskåp, och någon annan svarar:

Svar till Sofie: Jag vet inte exakt men jag hade själv mina i 3-4 veckor i kylskåpet och det var inget fel på dem.

Jag undrar mest, hur kan man hålla på tryfflar i tre-fyra veckor? Hur kan man låta bli att äta upp alla på max en vecka? Imponerande och lite konstigt.

Dagens husmorstips

Ett husmorstips var länge sedan. Det kan bero på att jag börjar bli ett fullfjädrat proffs inom området, men idag har jag dock gjort mig en erfarenhet värd att spridas. Ett äkta husmorstips.

Tipset lyder:
När du gör knäck eller dyligt jättejättevarmt som ska hällas upp för att stelna (alltså inte i formar), häll inte upp den jättejättevarma smeten på en plastbricka. Det tycker inte plastbrickan om.

Turligt nog hade jag bakplåtspapper emellan, så det gick att flyttta över hela härligheten till en ugnsfast form. Plastbrickan ligger nu på diskbänken och kvider, alldeles oformlig.

fredag, december 14, 2007

Tips

Den här sidan, om övergivna platser, är hur bra som helst. Inte bara snygga foton, man får en rejäl dos samhälls- och industrialisertingshistoria också. Lätt att fastna.
Och, jag har faktiskt varit på det där nedlagda kraftverket i somras!

Pyssel pyssel pyssel


Det bästa med jul är ändå att det nästan är socialt accepterat att ägna sig åt stora mängder pyssel. Igår slogs nästan alla julklapparna in, och idag är jag lite besivlekn över att det är i princip klart. Vill ju slå in mer ju.

torsdag, december 13, 2007

R R R R


Den är ju så fin, så det får bli en repris.

onsdag, december 12, 2007

Bokfemman - årets fem sämsta

Malin lockar med bokfemman den här veckan. Lista årets fem sämsta lästa böcker. Kul ämne!

Jag gräver fram mina läsdagböcker (Har avslutat en och börjat på ny i år) och letar sågnignar!

Kajsa Ingemarsson - Kajsas värld. För mycket på en gång, för käckt, för likartat för tråkigt.

Ulf Lundell - Jack. Bokcirklar får en att läsa böcker man inte annars läst. Den här var faktiskt ännu sämre än jag trodde den skulle vara.

Linda Skugge - Ett tal till min systers bröllop. Nej tyvärr, dne här var riktigt tjatig.

Marina Lewycka - En kort berättelse om traktorer på ukrainska. Man skulle kunna tro att den är jätte-bra. Omslaget är väldigt snyggt. Och traktorer, de har ju en alldeles speciell plats i mitt hjärta. Jag blev väldigt glad när jag fick den som present, för jag hade länge tänkt läsa den. Så var den bara ... tråkig.

David Eddings - Sagan om Belgarion. Det positiva man kan såga om den här boken är att den fick mig att förstå att annan fantasy faktiskt är mycket bra, om man jämför.

en liten kärleksförklaring

Det är farligt att vara hemma mycket. Man skaffar sig vanor som kommer att vara svåra att vänja sig av med. Förutom uppenbara saker som snoosningar och långfrukostar, så växer ens listor. Ens rss-läsare sväller och hotar att explodera, ens nyligen.se-lista utökas titt som tätt. Jag kommer ha svårt att hinna jobba.

Men vad läser jag egentligen? Det finns en hel del som jag verkligen inte kan försvara med hög kvalité eller intressanta texter, men jag försvarar mig med att som kombination bildar de min direkthemlevererade pinfärska och framförallt skräddarsydda förströelse på gränsen till perfektion. Att läsa många olika bloggar kan, när det är som bäst, liknas vid att man står i en tidningsaffär, som till skillnad från riktiga tidningsaffärer innehåller en massa man vill läsa, och får riva ut alla de sidor man vill, samtidigt som en massa människors dagböcker ligger upplsagna, och alla de sidorna man valt klistras ihop till den bästaste tidningen man kan tänka sig. Och ändå tar det aldrig slut.

Mmmm. I love bloggar. Tack alla ni som på något sätt är som jag.

tisdag, december 11, 2007

Lite om julöl

Julöl är inte min favoritölsort. Men inte den sämsta heller, om det är en bra julöl. Efter att på tidigare provning provat lagrad julöl/öl som blivit över från förra året, såg jag fram emot lördagens stora julölsprovning. Ölfrämjandets Legendariska Julölsprovning. När vi närmade oss var det kö långt ut på gatan utanför Haket där tillställningen ögde rum. Det visade sig dock att det mest berodde på inhängning av ytterkläder i garderoben, det var inte så fullt som vi befarat. Men mycket folk var det.

Sammanlagt 22 sorter dukades upp, vara två på fat (Oceanbryggeriets och Dugges) och en utrikisk (Anchor Xmas Ale). Och tre sorters mumma. Att prova allt kändes som överkurs, minst sagt. Även om man bara dricker en deciliter av varje, tappar man förmågan att smaka och lukta ordentligt efter ett tag. Och koncentrationen. Ölprovning kräver en hel del koncetration, det är inte lätt som nybörjare att försöka sätta ord på lukter och smaker, att försöka fånga sina ascosiationer och få ner det till några få ord om varje sort. Man blir lite matt.

Vi lade upp en strategi, som gick ut på att prioritera de öl vi inte tidigare provat hemma, de som kom från mikrobryggerier och de vi hört skulle vara bra. Vilket gjorde att vi omedelbart kunde stryka Arboga, Falcon, Pripps, Sofiero och Åbro.

Av de vi provade, utkristalliserade sig snart en klar favorit: Nynäshamn Ångbryggeris Mysingen Midvinterbryggd. Jag beskrev den så här:
Mmm som julgodis! Söt. många smaker, nötig, dumlekola, kaffe, frisk och komplex.

Näst bäst var Oceanbryggeriets Julöl. Kul att de tog sig, den första gången jag smakade en öl från dem, vilket var deras porter på PlainKitchen, blev jag riktigt besviken och fällde kommentarer som avlagen blåbärsläsk och annat icke smickrande. (När jag sedan fick smaka samma porter på Cask var den dock mycket bättre). Den beskrevs, av mig, smaka rostad, lätt, kola och karamell, lingon, balanserad beska, enkel men god.

Inte längt därefter kom Oppigårds Winter Ale, enligt min smakdom. Jag beskrev den som humlig och smörig, mycket beska och citrus. Det var den öl som röstades fram som favorit.

På samma poäng, enligt min tiogradiga skala 1-10, nämligen 6,5 (som sagt, julöl är inte min bästa kategori), finns också den enda ickesvenska julölen som var med i provningen. Anchor Xmas Ale. Den var söt, kryddig med lite beska.

Bottennapp då? Prestigelös som jag är, så hamnar två "favoriter" i botten. Tokens Julfröjd, från ett Öländskt mikrobryggeri, var ingen hit alls, tycker jag. Den luktade kemikalie, och smakade nejlika, unket rostad och avslagen julmust.
Inte heller Dugges Rudlof, mitt allra bästaste bryggeri, lyckades imponera på mig med sin julöl. Den var surbesk, bitter, rostad med alkoholsmak och för kolsyrig. om jag förstått saken rätt ska den efterlikna en belgisk öl, vilket inte är någon favorit hos mig det heller.

Men. Jag har ju inte bara druckit julöl i organiserad form på provning på lokal. Det har ju avverkats en och annan här hemma med, trots att skafferiet fortfarande är bågnande fullt av uppbunkrade möjliga kommande favoriter. De har över lag fått lite högre betyg än de som var med på provningen, men det beror nog bara på att vi börjat med de vi trott skulle vara godast...
Favoriten, på hela åtta poäng, är Jämtlands Julöl (jo, den var med på Haket också, men då passade vi ju på att prova annat). Den är komplex, överraskande chokladig, rund, len och smörig me ändå rostad och med en bitter piff. St Peters Winter Ale var även den smarrig, och Fullers Old Winter Ale, Nögne Ö Underlig jul och Samule Adams Holiday Porter. Sjupoängare allihop.

Hittar jag fler favoriter i skafferiets djup, kommer jag att tipsa om dem med. Så skyll inte på mig, om ni sitter där och bara har äcklig öl till skinkmackan och julgodiset.

Katthund

Det är ju allmänt känt att jag nuförtiden inte är så förtjust i djur. Och jag borde inte hålla på och älta det. Folk som tycker om djur kan bli ledsna. Men.

Idag, på café, var det en snubbe som tog med sig sin hund in på cafét. Jag tänkte göra ett försök att inte vara så obstinat djurhatande, men när han inte hade minsta koll på djuret som, så där som bara djur kan, genast nosade iväg till mig med sitt nosauppallergiker-sinne, blev jag lite trött. Till sitt försvar säger killen:

Men, den här hunden är en sådan som man tål fast man är allergisk mot katter.

PÄLSDJURSALLERGI betyder alla djur med päls. Hur nytvättade/söta/kattlika de än är.

Tillbaka igen


Aouch. Träningsvärken Ture har flyttat in igen. Igår kändes allt välldigt bra, jag inbillade mig nästan att jag hade en och annan muskel kvar från i somras. Idag känns det inte lika bra. Det kanske ser bra ut, men det är bara för att musklerna är svullna. Speciellt under armarna. Trist att behöva gå som en övertränad gorilla, men nu är jag i alla fall igång igen.

måndag, december 10, 2007

Hello my name is...

Jag förstår inte. När man skriver ett manus, och kan välja namn på karaktärenra, av alla bra namn som finns här i världen, varför väljer man det här?

Att träna eller inte träna

Det är frågan. Jag har inte den minsta lust alls i hela världen att gå och träna. Men jag borde verkligen. Måste, rentutav.

Min rygg gör ont när jag inte tränar.
Jag blir tjock om jag inte tränar.
De muskler jag hade har försvunnit, och det är verklgien tur att man inte behöver visa sig i kortärmat så mycket så här års. Sorgligt att varenda liten muskelrelaterad putning är borta. Sorgligt!
Jag känner mig som en dålig människa om jag inte tränar.
Det är oansvarigt och dumt att förfalla.

Men det är så tråååååååååååkigt. Inte ens att man får ha träningskläder på sig lockar. Och det brukar, kosntigt nog, vara en drivkraft. Jag vet att jag kommer upptäcka att jag är i ännu sämre form än jag tror när jag kör ett pass. Att det kommer bli misärigt tydligt att den där nivån jag har varit på är långt bort. Usch.

Bookcrossing

Precis när jag börjat misströsta, när jag hållit på i ett halvår och inte en enda av mina böcker blivit registrerade som hittade, så vände det! Den trettonde boken jag släppte, Den ameriskanska flickan, blev hittad. Och sedan har det rullat på! Jag hittade en bok ute vid Klippan, efter att noga ha skrivit ner släppanvisningarna på en lapp och gett mig ut på jakt. Ett släpp jag gjorde på Bishops Arms blev inte bara hittat, det blev läst och återsläppt igen inom kort. Och gårdagens släpp, på en stackars bänk i busskur på Linnéplatsen, hittades inom bara några timmar!

Bookcrossing är hur bra som helst och det borde verkligen vara fler som pysslade med det. Lättar sätt att få lite spänning i vrdagen finns nog, men det här är ett av de bästa. Och inte ens olagligt. Och plöstligt har det blivit lite lättare att rensa ur i bokhyllan. De där böckerna man varken komemr läsa om eller vilja låna ut, men som ändå inte är hur dåliga som helst. Det är lättare att släppa dem ifrån sig när man vet att man får lite spänning på köpet. Och en tråkig tur till mataffären, en busstur, ett passerande av en pendeltågsstation, ett krogbesök, blir lite mer spännande. Jag känner mig fortfarande lite dum, konstig och som om jag gör något jag inte får när jag lägger ut böcker, men det är det värt. Som att göra ett litet bus, ungefär i samma kategori som när man plockar upp sin blyertspenna och bara råkar klottra lite på en bänk.

Så se till att registrera er. Rensa i hyllan, det är modernt, feng shui ni vet. Och ni som redan är med, sällskapa mig. Jag vill inte vara den som släpper mest i Göteborg!

(Ibland lägger jag ut böcker ett tag innan jag släpper dem. Gå in här och kolla ifall det är något du vill ha. Inget osläppt just nu, men det kommer.)

söndag, december 09, 2007

Bygge



Det har byggts hus ikväll.

Deg

Det spelar nog ingen roll hur gammal och vuxen och mogen jag blir. Jag äter alltid, och kommer alltid att äta, för mycket pepparkaksdeg när det ska bakas. Ojoj. Ajaj.

Idag har jag lärt mig att deg heter doh på engelska. Aha, så det är därför det heter playdoh. Alltid lär man sig något nytt.

fredag, december 07, 2007

freeeedag!

Men idag är det ju fredag! Och jag får klara mig utan astmamedicindopning. Har tänkt ut en finfin outfit, och jag tänker strunta totalt i att det regnar. För lilla brorsnor ska ha partaj! Ända ut till mörkaste Mölndal ska vi åka. Men vätske- och födointagsstopp på KråkansKrog. Mmmm Kråkans. Mmmm Dugges på Kråkans. Det blir finfint. Och som om inte det vore nog står bland annat en LeftHand milk stout och väntar på mig i kylen.

Exeptionellt kasst

Vårdcentralen Karl Johan är extremt dålig att ha att göra med. Jag har, bland annat, varit med om läkare som på ett mycket oprofessionellt sätt ansett att jag nog borde byta yrke, läkare som vägrat lyssna när jag velat diskutera medicin jag haft problem med biverkningar av, stressade semsetervikarier som inte hinner titta på en innan de skriver ut recept. Nu har de nog slagit rekord.
Jag ringde dem för nästan tre veckor sedan, för att förnya mina vanliga recept på astma och allergimedicin. Det skulle inte vara några som helst problem, eftersom det handlade om samma mediciner jag använt i stort sett hela livet. Sköterskan lovade att om jag inte blivit uppringd av den läkaren jag träffat senast, som ska föreställa expert på bland annat astma och andra andningsrelaterade sjukdomar, innan klockan 16, så skulle receptet finnas på Apoteket senast klockan 17 samma dag.
Idag var min astmamedicin ofrånkomligen slut, och jag kände mig lite nöjd med att jag faktiskt hade sett till att förnyat receptet i god tid, det har inte alltid hänt. Men tror ni att det finns något recept på Apoteket? Nixpix. Jag fick gå därifrån utan medicin. Och jag undrar hur en vårdcentral egentligen fungerar, när de lovar att skriva ut medicin som sedan inte finns när man behöver den. När de haft nästa tre veckor på sig. När det är en medicin som faktiskt kan vara exeptionellt viktig.
Ska man behöva använda sig av privata alternativ för en sådan här sak, som borde vara lättsomenplätt och gå på två minuter?

Uppdaterat:
Idag har de inga läkare alls över huvud taget på Karl Johans vårdcentral. Så det blir inget recept förrän måndag. Eftermiddag. Om ingen har ringt innan klockan 17.

torsdag, december 06, 2007

haha

Hur tänker man som produktutvekcare, marknadsförare eller vem det nu är som bestämmer, när man döper en barnklänning till "Pollen"? Hahaha

supersnyggt

Nu kanske jag råkar avslöja en eller annan otippad bloggläsning, men det här var ju supersnyggt!
Byxgalgar som fotoupphängare! I vems garderob finns sådana galgar, såklart gärna med snyggt kemtvättpåfemtitalet-tryck på, till mig?

onsdag, december 05, 2007

Dra!

Och så ger vi fan i att spamma. Tack.

Det är inte speciellt övertygande med kommentarer på annat språk än själva bloggen. Det får inte mig att längta efter att klicka hej villt på alla länkar.

En gång till och det blir ordverifikation (åh, det är en så ful översättning!)

tisdag, december 04, 2007

bla bla bla

Bla bla bla skriv skriv skiv.

Nä. Jag har hittat en ny tv-serie. Och shoppat. Nu ska jag äta gröt.

måndag, december 03, 2007

omotiverad

Så kommer det sådana där mornar när man inte kan motivera sig att gå upp ur sängen. Efter en och en halv timmes plågsamt snoozande blir man slutligen väckt av öppnaförskolanljud, och går upp. Och motivationen att äta frukost finns inte heller. Inte att klä på sig ordentligt. Inte att göra någonting.

Är man arbetslös måste man varje morgon komma på bra saker att göra, aktiviteter, helt enkelt uppbåda en massa entusiasm inför saker som man mest gör i brist på annat, för att motivera sin existens på annat sätt än genom jobb. Och det är inte alltid alls helt enkelt. Det kanske är lika bra att gå och lägga sig igen.

lördag, december 01, 2007

Utgång

Maken är på julbord och det var JÄTTELÄNGESEN jag var ute och bara tog en öl, som vanligt folk, utan att nörda mig. Så det får bli en sväng ut till grabbarna. Till ett ställe som är halvnytt, och helt nytt för mig dessuotm; the Oak. Jag tippar på kvarterskrogspubkitsch. Kan inte bli bättre!

Bak

Sikta. Jag har denna förmiddag siktat över mjöl, vaniljsocker och kakao. Jag har dessutom kommit över min rädsla för recept där man inte får smacka i hela ögg, utan bara gulan (eller vitan, men det är ännu oprövat). Jag har nått oanande höjder i mitt hemmafruskap. Och ni som ska komma hit och dricka glögg imorgon får bedömma resultet.

Igår pratade jag med en f.d kollega i telefon. Han undrade om jag bakade något, nu när jag var arbetslös. Det var det jag ska att jag skulle göra, nämligen. Ägna vintern (ja, i säsongssammanhang är det vinter oktober-mars) åt att baka. Och det blev nästan ironiskt, när jag kunde räkna upp lussekatter och pepparkakor som veckans produktion. Hade han ringt idag hade jag kunnat lägga till chokladkakor och saffransbiscottisar.